Vrendly Blog Downloads tel: 085 888 36 82
Vrendly Debiteurenbeheer | Op vakantie en toch gewoon betaald krijgen als ondernemer?

Op vakantie en toch gewoon betaald krijgen als ondernemer?

Wie wil dat nou niet? Lekker op vakantie gaan en zeker weten dat je openstaande facturen netjes betaald worden. Dit allemaal zonder dat jij tijdens je vakantie gestoord hoeft te worden. Wij laten je zien hoe je ook tijdens je vakantie betaald kunt krijgen.

Stap 1 > Online administratie

Als jij je facturen in Word of Excel aanmaakt dan weet je dat een factuur aanmaken tijd kost. Dit kan tegenwoordig veel gemakkelijker en sneller. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Maak gebruik van een online facturatieprogramma. Hiermee kan je makkelijk en snel factureren, heb je altijd een financieel overzicht en bespaar je kostbare tijd. Factureren wordt zo echt leuker weten we uit ervaring:).

Stap 2 > Leg facturatiemoment vast

Als jij een product of dienst levert aan je opdrachtnemer dan wil je geen onduidelijkheid. Leg de gemaakte afspraken dan ook altijd vast in een opdrachtbevestiging. Zorg dat je in de opdrachtbevestiging duidelijk hebt afgesproken wanneer er gefactureerd gaat worden (vooraf, tijdens, na levering etc.). Hier wil je later geen discussie over krijgen dus zorg dat je altijd een bevestiging hebt van de opdrachtgever. Dit kan een bevestiging per mail of een handtekening onder een contract zijn.

Stap 3 > Factureer tijdig (of geautomatiseerd)

Factureer je periodiek (abonnementen), verzend dan automatisch maandelijks een factuur met je nieuwe online facturatieprogramma. Factureer je per opdracht stuur je factuur dan op het afgesproken moment. Verstuur je per opdracht dan kun je met veel facturatieprogramma’s ook het tijdstip van factureren instellen. Zo kun je op vakantie dus gewoon door blijven factureren.

Stap 4 > En nu komt ons geheim…….

Je zit lekker op het strand, je facturen zijn voor je vakantie verzonden en nu wil jij je geld. Niet iedereen betaalt echter altijd op tijd. Nu je op vakantie bent wil je zeker niet aan het werk en al helemaal niet bezig zijn met debiteurenbeheer. Zorg dan ook voor automatische opvolging van je debiteuren. Nee je hoeft niet direct een extra medewerker aan te nemen. Stel in je facturatiepakket automatische betalingsherinneringen in. Heeft jouw pakket dit niet of wil je je debiteur gewoon als een echte professional opvolgen koppel je administratie dan met een online debiteurenbeheertool. Je verlopen facturen worden automatisch opgevolgd en jij kan lekker op het strand blijven zitten.

Over Vrendly

Vrendly zorgt ervoor dat ondernemers sneller betaald krijgen zonder verlies van de goede klantrelatie. Last van slecht betalende klanten en wil jij minder tijd kwijt zijn aan deze klanten? Neem dan contact met ons op of probeer gratis 1 maand Vrendly. Wij spreken jouw slecht betalende klanten op een vriendelijke en correcte wijze aan (via mail, sms en brief). Jij hebt hier geen omkijken naar en wij laten het jou weten zodra een (iDEAL) betaling binnen is. Meld je nu direct aan of neem contact met ons op via info@vrendly.nl.

arrow_backterug