Vrendly Blog Downloads tel: 085 888 36 82
Vrendly Debiteurenbeheer | Geautomatiseerd debiteurenbeheer de ideale oplossing?

Geautomatiseerd debiteurenbeheer de ideale oplossing?

Geautomatiseerd debiteurenbeheer was vroeger vooral weggelegd voor grote ondernemingen. De implementatiekosten waren immers hoog waardoor het enkel bij hoge facturatie volumes interessant was om te gebruiken. Inmiddels is geautomatiseerd debiteurenbeheer ook voor kleinere ondernemers mogelijk en binnen handbereik. Wij bespreken de voor en nadelen.

Waarom?

Iedere ondernemer weet hoeveel werk er in te laat betaalde facturen gaat zitten. Herinneringen, aanmaningen en sommaties verzenden of bellen, er gaat veel tijd in zitten. Bovendien is het geen leuk werk. Het tijdig en correct opvolgen van debiteuren blijkt dan ook vaak lastig. Er gaat daardoor veel tijd en werkplezier verloren. Niet voor niets hebben vrijwel alle grote ondernemingen dit proces geautomatiseerd. Zo zorgen zij ervoor dat hun debiteuren consequent, tijdig en op correcte wijze aangeschreven worden. Zo worden zij sneller betaald en wordt personeel ontlast.

Nog wel persoonlijk?

De eerste vraag die bij veel ondernemers opkomt is of het nog wel persoonlijk is als jij je debiteuren “met een systeem” benadert. Tegenwoordig is het met veel systemen mogelijk een persoonlijke “twist” aan je berichten toe te voegen. Daarnaast kun je je berichten vaak makkelijk persoonlijker maken met een geautomatiseerd systeem dan wanneer jij alles handmatig doet.

Een voorbeeld; ziet het systeem bijvoorbeeld dat jouw debiteur altijd op tijd betaalt en eenmalig een factuur niet op tijd heeft betaald dan kan dit direct automatisch in een herinnering verwerkt worden. Je debiteur wordt er dan aan herinnerd dat hij altijd op tijd zijn rekeningen heeft voldaan, maar dat het deze keer bij uitzondering toch fout is gegaan. Vervolgens kan hij de rekening direct inzien en betalen vanuit de herinnering. Je ziet dit is een stuk persoonlijker en bovendien makkelijker dan wanneer jij handmatig een herinneringen gaat verzenden.

Weinig openstaande debiteuren

Waarom zou je voor geautomatiseerd debiteurenbeheer kiezen als je maar weinig debiteuren hebt. Je moet toch kosten maken en je hebt ze zo zelf herinnerd toch? Dat is de eerste gedachte die bij veel kleine ondernemers opkomt. Toch zijn er inmiddels ook heel veel kleine ondernemers die graag gebruik maken van een professioneel systeem. Het bespaart ze tijd en neemt vervelend werk uit handen, zo hoef jij die goede klant niet meer zelf aan te spreken op zijn slechte betaalgedrag. En zeg nou zelf wie volgt altijd perfect zijn of haar debiteuren op?

Kosten

Je hoeft als ondernemer al lang niet meer een dure applicatie zelf te laten bouwen of aan te schaffen. Doordat veel partijen hun software als een service (saas) aanbieden kun je al vanaf een relatief laag maandbedrag gebruik maken van een professioneel systeem. Je gebruikt dan dezelfde software als een professional, maar dan tegen een fractie van de kosten. Vaak kun je al vanaf enkele euro’s per maand aan de slag. Daar kun jij misschien net 1 herinnering voor verzenden als jij je uurtarief aan jezelf doorberekent;).

Over Vrendly

Vrendly zorgt ervoor dat ondernemers sneller betaald krijgen zonder verlies van de goede klantrelatie. Last van slecht betalende klanten en wil jij minder tijd kwijt zijn aan deze klanten? Neem dan contact met ons op of probeer gratis 1 maand Vrendly. Wij spreken jouw slecht betalende klanten op een vriendelijke en correcte wijze aan (via mail, sms en brief). Jij hebt hier geen omkijken naar en wij laten het jou weten zodra een (iDEAL) betaling binnen is. Meld je nu direct aan of neem contact met ons op via info@vrendly.nl.

arrow_backterug