Vrendly Blog Downloads tel: 085 888 36 82
Vrendly Debiteurenbeheer | Vrendly Blog

Vrendly Blog

Op naar de finale!

GOED NIEUWS Vrendly is na een spannende halve finale door naar de Finale van LEF. Tijdens de finale zullen wij strijden om de titel LEF starter van 2017. Voordat het zover is zullen wij je eerst een stukje terug in de tijd nemen.

Wat ging eraan vooraf?

LEF is in Leiden een begrip onder alle starters. Het is een unieke manier om je naamsbekendheid te vergroten. Na onze start in 2016 besloten wij ons dan ook voor LEF 2017 in te gaan schrijven. Na onze aanmelding begin 2017 was het zover. Op 9 mei zou de eerste selectieronde plaatsvinden. Van collega’s hoorden wij dat dit een “gesprek” zou zijn met de jury en na een paar vragen kon je weer gaan. Niks om je zorgen over te maken dus….

Op 9 mei meldde Maurits zich bij Area71. De eerste collega starters stonden al te wachten en er werd druk gesproken over de pitches… Pitches?? Ja we moesten een pitch houden, oke daar was niet op gerekend, waar was ons vraaggesprekje gebleven?

Gelukkig hadden we al vaker voor Vrendly gepitcht en de 5 minuten werden dan ook goed benut zo bleek want we waren door naar de voorronde. Deze werd op 30 mei gehouden en hier hebben we jullie al eerder over verteld.

Onze coach en op naar de halve finale

Na de 1e voorronde was het zover. We maakten kennis met onze coach Ramses Braakman en bespraken de toekomstplannen. We kwamen er al snel achter dat Ramses heel goed is in veel dingen waar wij niet goed in zijn. Een perfecte match dus.

Ramses heeft heel veel verstand van marketing en het goed in de markt zetten van een product. Gelukkig klikte het goed en al snel zaten we bijna wekelijks bij elkaar aan tafel en hielden we elkaar op de hoogte via de mail en whatsapp. Dit zorgde ervoor dat wij top voorbereid waren voor de halve finale.

Voordat het echter zover was werden we eerst nog geïnterviewd door het Leidsch Dagblad en mochten we op 25 september bij WestBusinessRadio aanschuiven. Erg leuk en dit smaakt naar meer!

Een dag later was het zover de halve finale. We werden om 19:00 uur verwacht bij Area71. Na een korte briefing konden we wachten totdat er gepitcht ging worden. De pitch hadden we goed voorbereid en na een aantal kritische vragen zat het er alweer op…..nu wachten op de anderen. Nadat alle pitches was het tijd voor een korte pauze waarna de jury bekend zou maken wie er door was. En…..wij mochten als eerste door van alle halve finalisten! Op naar de finale!! Over de halve finale zelf is nog een leuk tv item gemaakt. Deze kun je hier terugkijken.

7 November Finale!

Op 7 november zal vanaf 19:15 de finale plaatsvinden in de Leidse Schouwburg. Wij zullen weer gaan pitchen en ook onze coach zal aan het woord komen. Jort Kelder zal daarna alle finalisten aan de tand gaan voelen. Ook jij kan hierbij zijn. Een unieke kans om veelbelovende starters te ontmoeten, kennis te maken andere ondernemers en natuurlijk om ons aan te moedigen. Aanmelden is wel verplicht en kan via www.vrendly.nl.

Over Vrendly

Vrendly is slim en vriendelijk debiteurenbeheer. Krijg sneller en meer facturen betaald, tegen lagere kosten in minder tijd. Meer weten of een demo? Neem dan contact met ons op via info@vrendly.nl of probeer gratis 1 maand Vrendly.

Lees meer…

Hoe schrijf je een goede aanmaning? (met voorbeeld!)

Een aanmaning verzend je nadat je een herinneringsbrief verzonden hebt en nog geen betaling ontvangen hebt. Wat moet er allemaal in een aanmaning staan, en hoe zorg je ervoor dat een debiteur snel tot betaling overgaat?

Lees meer…

Hoe schrijf je een goede herinneringsbrief? (Met voorbeeld!)

Als ondernemer ontkom je er helaas niet aan; het hebben van een goede herinneringsbrief. In Nederland heeft bijna 90% van de ondernemers te maken met wanbetalers. Eerder gaven we al een aantal tips die ervoor zorgen dat jij minder last hebt van wanbetalers, maar hoe kun je een wanbetaler het beste aanschrijven?

Lees meer…

Hoe kun jij je debiteurenbeheer succesvol automatiseren?

Eerder heb je de voordelen van het automatiseren van je debiteurenbeheer kunnen lezen. Heeft dit je overtuigd en wil jij nu ook geautomatiseerd je debiteuren beheren, lees dan verder.

Lees meer…

Voordelen van Online Debiteurenbeheer met Vrendly

Online debiteurenbeheer is voor veel grote vennootschappen al gemeengoed. Voor veel kleine bedrijven staat dit echter nog in de kinderschoenen. Dit heeft veelal te maken met de kostbare en lange implementatietrajecten die gepaard gingen met de invoering van online debiteurenbeheer. Met Vrendly behoren deze obstakels gelukkig tot het verleden.

Lees meer…

Geautomatiseerd debiteurenbeheer de ideale oplossing?

Geautomatiseerd debiteurenbeheer was vroeger vooral weggelegd voor grote ondernemingen. De implementatiekosten waren immers hoog waardoor het enkel bij hoge facturatie volumes interessant was om te gebruiken. Inmiddels is geautomatiseerd debiteurenbeheer ook voor kleinere ondernemers mogelijk en binnen handbereik. Wij bespreken de voor en nadelen.

Lees meer…

Op vakantie en toch gewoon betaald krijgen als ondernemer?

Wie wil dat nou niet? Lekker op vakantie gaan en zeker weten dat je openstaande facturen netjes betaald worden. Dit allemaal zonder dat jij tijdens je vakantie gestoord hoeft te worden. Wij laten je zien hoe je ook tijdens je vakantie betaald kunt krijgen.

Lees meer…

Vrendly pitcht bij Quote!

Iedere week nodigt Quote een veelbelovende startup uit om te mogen pitchen. Ook Vrendly mocht pitchen bij Quote, het grootste zakenblad van Nederland. Wil jij ook weten hoe je sneller betaald krijgt en toch je klanten tevreden kunt houden? Luister dan hier onze pitch.

Lees meer…

Vrendly op weg naar de finale van LEF!

Op 30 mei jl. mocht Vrendly pitchen voor de jury van LEF. Van de twaalf startups die uit de voorronde gekozen zijn mochten er maar 6 door naar de halve finale. Vrendly werd als eerste genomineerd en mag door naar de halve finale!

Lees meer…

Vanaf 1 juli 2017 MKB en ZZP beschermd tegen lange betalingstermijnen van grootbedrijven

Goed nieuws voor MKB en ZZP bedrijven: vanaf 1 juli a.s. mogen grote ondernemingen tegenover het MKB en ZZP’ers geen betalingstermijn langer dan 60 dagen meer hanteren. Kleine ondernemers worden zo beter beschermd tegen late betalingen.

Lees meer…